Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Διεθνείς Αγώνες Επεξεργασία
Διεθνείς Αγώνες Ιστιοπλοΐας - Sailing Channel Greece
Greek Challenge Team στο Louis Vuitton Pacific Series…
Σάββατο, 22 Νοέμβριος 2008 15:58

Στις 6 Νοεμβρίου στην Πρεσβεία της Νέας Ζηλανδίας στο Παρίσι ανακοινώθηκε επισήμως η συμμετοχή του Greek Challenge Τeam, στη Formula 1 της ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης και προθάλαμο του America’s Cup, το Louis Vuitton Pacific Series.


Η ημερομηνία αυτή αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για την Ελλάδα, για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Οικογένεια αλλά και για τους Έλληνες της ομογένειας, καθώς ανακοινώθηκε και η συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Greek Challenge. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας από τις 31 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2009 και θα συμμετάσχει η συντριπτική πλειονότητα των σκαφών που κατέβηκαν στο πρόσφατο America’s Cup.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο κ. Μπουζέας, ιδρυτικό μέλος και Δ/νων Σύμβουλος της Greek Challenge, “... ο αγώνας που δώσαμε εδώ και τρία χρόνια δίνει πλέον καρπούς. Η συμμετοχή μας στους αγώνες αυτούς θα φέρει τα Eλληνικά χρώματα και τους Έλληνες ιστιοπλόους αντιμέτωπους με επαγγελματικές ιστιοπλοϊκές ομάδες όπως της Ελβετικής Alinghi, η οποία είναι κάτοχος του America’s Cup το 2003 & 2007, της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας Emirates Team, κάτοχο του America’a Cup το 2000 και challenger το 2007, αλλά και της Αμερικανικής ομάδας BMW Oracle. Δεδομένου ότι κάθε μια από τις ομάδας αυτές έχει έναν προϋπολογισμό 50-100 εκ ευρώ, η συμμετοχή μας αποτελεί και το τεστ για την εκπλήρωση του στόχου μας: την συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Greek Challenge στο προσεχές America’s Cup. Μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει η παρουσίαση των χορηγών, υποστηρικτών και των μελών της ιστιοπλοϊκής ομάδας που θα συμμετέχει στο Louis Vuitton Pacific Series... “

Τους αγώνες Louis Vuitton Pacific Series και την Ελληνική ομάδα Greek Challenge θα τους δουν, μέσω την τηλεοπτικών δικτύων που θα καλύψουν τους αγώνες, σε πάνω από 100 χώρες 800 εκατομμύρια τηλεθεατές (αθροιστικά) σε διάρκεια δύο εβδομάδων, όσοι δηλαδή παρακολούθησαν περίπου ένα μπράτσο αγώνων (ACT) του America’s Cup στη Βαλένθια. Παράλληλα αναμένεται να υπάρχει σημαντική υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας από τους ομογενείς μας στην Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.

Αναλυτικότεραοι συμμετοχές:

Louis Vuitton Pacific Series (By Order Of Entry):
Emirates Team New Zealand - New Zealand
Luna Rossa - Italy
BMW Oracle - USA
K-Challenge- France
Mascalzone Latino - Italy
Team Origin - UK
China Team - China
Team Shosholoza - South Africa
Italia - Vasco Vascotto - Italy
Team Germany - Germany
Greek Challenge - Greece
Alinghi - Switzerland
Waiting list:
Italia - Francesco De Angelis - Italy
Team French Spirit - Marc Pajot - France

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece