Ιστιοπλοΐα Περί ανέμων & υδάτων Ιστιοπλοϊκά Σκάφη Επεξεργασία
Maltese Falcon - Τα 50 καλύτερα Ιστιοπλοϊκά σκάφη
Σάββατο, 06 Σεπτέμβριος 2008 17:25

Το Maltese Falcon είναι ένα πολυτελές ιστιοπλοϊκό σκάφος που ανήκει στον Αμερικάνο Venture Capitalist Tom Perkins. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα ιστιοφόρα του κόσμου με μήκος 88 μ. (289,1 πόδια), στην ίδια κατηγορία με το Athens της Royal Huisman και το Eos της Lurssen.

Χτίστηκε ακολουθώντας το concept του Dynaship ή Dyna-Rigg, μια εφεύρεση του γερμανού μηχανικού Wilhelm Prolss από το 1960 με σκοπό να μπορεί να λειτουργεί ένα φορτηγό ιστιοπλοϊκό με όσο το δυνατόν μικρότερο πλήρωμα. Το πλοίο έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά (πέντε ανά κατάρτι), τα οποία αποθηκεύονται στο εσωτερικό των καταρτιών. Μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε έξι λεπτά.


Maltese Falcon ιστιοπλοϊκό σκάφοςΤα τρία κατάρτια τα οποία είναι φτιαγμένα από ανθρακονήματα και μπορούν να περιστραφούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση έχουν κατασκευαστεί από μία εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει ο ίδιος ο Perkins,  το ναυπηγείο ναυπηγείο Perini Navi Istanbul Yildiz Gemi στην Τούζλα, 75 χιλιόμετρα νότια της Κωνσταντινούπολης στη Τουρκία, υπό την εποπτεία της Βρετανικής εταιρείας Insensys και της Ολλανδικής εταιρείας Gerard Dijkstra & Partners. Μερικά τμήματα του σχεδιασμού προέρχονται από την εταιρία Ken Freivokh Design. Το Falcon είναι το τρίτο γιοτ που κατασκεύασε η Perini για τον Perkins.

Η θαλαμηγός είναι εύκολα ελεγχόμενη και μπορεί να κάνει ελιγμούς ακόμα και στα μικρότερα λιμάνια. Η θαλαμηγός έχει εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών και ανιχνεύει αυτόματα παραμέτρους όπως η ταχύτητα του ανέμου ενώ εμφανίζει σημαντικά δεδομένα, ωστόσο ο Kristenson δεν επιτρέπει στον υπολογιστή να χειρίζεται στην πραγματικότητα το γιοτ.  Ένας χειριστής πρέπει πάντα να είναι εκεί για να ενεργοποιήσει οτιδήποτε, ακόμη είναι μπορεί ένα μόνο άτομο να κυβερνήσει μόνο του το γιοτ.  Σε μια συνέντευξη για το ραδιόφωνο του BBC το Δεκεμβρίου του 2007, ο Perkins αποκάλυψε ότι αυτός προσωπικά, έγραψε μερικά από τα τμήματα του software του γιοτ.

Το Falcon έχει δύο Deutz κινητήρες 1800 αλόγων που τρέχουν στις 1800 σ.α.λ. με μέγιστη ταχύτητα τους 20 κόμβους δημιουργώντας ελάχιστο κύμα και ουσιαστικά χωρίς κραδασμούς ή θόρυβο εξασφαλίζοντας ένα ομαλό και ασφαλές ταξίδι.

Η θαλαμηγός έχει ένα μόνιμο πλήρωμα 18 ατόμων για όλες τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης και των "ξενοδοχειακών" αναγκών, δεδομένου οτι το σκάφος μπορεί να έχει 16 φιλοξενούμενους. Το σκάφος επίσης περιλαμβάνει ένα γκουρμέ σεφ και βοηθούς.

Από το 2006 το Falcon είναι νηολογημένο στη Βαλέτα της Μάλτας. Ολοκλήρωσε τις δοκιμές στη θάλασσα του Μαρμαρά στο στενό του Βοσπόρου στις 12 Ιουνίου 2006, και έκανε το παρθενικό του ταξίδι από τη Τουρκία προς την Ιταλία μέσω της Μάλτας, τον Ιούλιο του 2006. Το 2006 η Perkins ζητούσε για το Falcon ενοίκια από € 325000 έως 335000 την εβδομάδα συν τα έξοδα.

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece