Ιστιοπλοΐα Περί ανέμων & υδάτων Επεξεργασία
Submit an Article
Ολοκληρώθηκε ο αγώνας ιστιοπλοΐας «Κώστας Χούντας 2011».
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2011 13:05
Την Κυριακή 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ανοικτής Θάλασσας Αρτέμιδας με την επωνυμία «Κώστας Χούντας 2011»…

Η παράκτια ιστιοδρομία του αγώνα συνολικής απόστασης 10 μιλίων διεξήχθη στον κόλπο της Αρτέμιδας με σημέια αναστροφής των των στιοπλοϊκών σκαφών τα Κοκκινονήσια στον Αγιο Νικόλα και τον Περατή στη Βραυρώνα. Τα 10 πληρώματα που συμμετείχαν ταξίδεψαν με μέτρια «μπουκαδούρα», γεγονός που δυσκόλεψε αρκετά τους ιστιοπλόους για τον διάπλου του στενού της Περατης στην παραλία της Βραυρώνας. Γρήγορη ιστιοδρομία που απαιτούσε αρκετή τεχνική, κυρίως στο καβατζάρισμα του στενού, και που έφερε όλους τους συμμετέχοντες σε έντονη δράση. Τις κατάλογο των συμμετοχών εμπλούτισαν ο Ναυτικός Όμιλος Μάτι (ΝΑΟΜΑ) με το «ΥΑΚΙΝΘΗ», ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αιγαίου (Πόρτο Ράφτη) με το «ΕΒΕΛΙΝΑ» και ο Ναταθλητκός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθλεας (ΝΟΤΚ) με το σκάφος «ΠΟΛΙΝΑ».
Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη  κατέλαβε το σκάφος «ΟΝΗΡΓΟ», τη δεύτερη το σκάφος «ΑΙΑΣ» με κυβερνήτη τον Τζανίδη Ηλία και την τρίτη το «ΟΞΥΓΟΝΟ» με κυβερνήτη τον Αγγελόπουλο Κυριάκο. Οι φίλοι της ιστιοπλοΐας εδωσαν το αγωνιστικό ραντεβού, για το Σάββατο στις 16 Ιουλίου.
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece